Ακαδημίες Ιστιοπλοίας Τριγώνου | ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δημιουργία μετάφρασης
Login / Create an Account

Ακαδημίες Ιστιοπλοίας Τριγώνου

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1931 και είναι από τα αρχαιότερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας. Επι σειρά ετών αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή των Θεσσαλονικέων και γενικότερα των ΒορειοΕλλαδιτών. Οι αθλητές του τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σε διεθνής και εθνικούς αγώνες με λαμπρά αποτελέσματά και συνεχείς επιτυχίες. Στο ενεργητικό του διαθέτει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης , Βαλκανιονίκες και Πρωταθλητές Ελλάδος. Σε μια πόλη που ζεί και αναπνέει με τον αέρα της θάλλασας σας καλούμε να γίνεται ένα κομμάτι αυτής της διαδρομής και να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε την θάλασσα, κάνοντας μαζί, αυτό που τόσο αγαπάμε, ιστιοπλοϊα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος , λειτουργούμε τις Ακαδημίες Optimist, Laser  των μικρών μαθητών/αθλητών, 7-13 ετών με δίμηνη εκπαίδευση, σκοπός της οποίας είναι η γνωριμία με το άθλημα της ιστιοπλοϊας, η απόκτηση των πρώτων γνώσεων πάνω στο άθλημα. Στο δίμηνο αυτό περιλαμβάνεται μια σειρά μαθημάτων για να μπορέσει το παιδί να αφομοιώσει τις βασικές αρχές που θα χρειαστεί για να κάνει ιστιοπλοϊα. Μέσα από αυτήν την διαδικασία προβλέπεται μια αξιολόγηση προόδου των νέων από την οποία οι αθλητές με την καλύτερη απόδοση και εφόσον είναι έτοιμοι, θα προκρίνονται για τα προαγωνιστικά τμήματα του Ν.Ο.Θ.

Για την εκπαίδευση των νέων αθλητών υπεύθυνοι είναι οι προπονητές του ομίλου μας , οι οποίοι πέρα από τις γνώσεις του αθλήματος είναι όλοι απόφοιτοι γυμναστές των Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα την ιστιοπλοϊα και πλήρως καταρτισμένοι με γνώσεις καθώς και τα απαραίτητα εφόδια προπόνησης , όπως φουσκωτά σκάφη συνοδείας κ.α.

Απώτερος στόχος των προαναφερόμενων ακαδημιών είναι ο μαζικός αθλητισμός και η ανάδειξη ταλέντων που θα συγκροτήσουν στο μέλλον την αγωνιστική ομάδα του Ν.Ο.Θ. όπως επίσης και η ευρύτερη διάδοση του ναυταθλητισμού.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το άθλημα της Ιστιοπλοϊας

  • Η ιστιοπλοϊα δεν είναι άθλημα των πλουσίων και η εκπαίδευση είναι φθηνότερη από πολλά άλλα  "λαϊκα αθλήματα"
  • Το άθλημα μας δεν είναι επικίνδυνο , από άποψη τραυματισμού και περιβάλλοντος, αφού κατα την διάρκεια των μαθημάτων υπάρχει πλήρη παρακολούθηση και προσοχή των αθλητών με πλωτό μέσο παράλληλα με την υποχρεωτική χρήση ατομικών σωσιβίων.
  • Κάνοντας ιστιοπλοϊα μαθαίνεις να αγαπάς την θάλασσα , να την σέβεσαι, να μην την φοβάσαι, έρχεσαι κοντά στην φύση, αποκτάς αυτοπεποίθηση και έλεγχο αφού γίνεσαι καπετάνιος στον σκάφος σου και αργότερα στην ζωή σου, αποκτάς γνώσεις περί μετεορολογίας, ναυτικής τέχνης, στρατηγικής, υλικών και παράλληλα γυμνάζεσαι και αθλείσαι συγχρόνως. Παράλληλα η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα προάγει την κοινωνικότητα των παιδιών.
  • Ο Ν.Ο.Θ. αποτελεί ένα προστατευμένο περιβάλλον , μακριά από κακές συνήθειες και πρακτικές σε έναν περιφραγμένο, φυλασσόμενο χώρο που μέσα όλοι λειτουργούν σαν μια οικογένεια και αποκτούν ομιλική συνείδηση.
  • Είναι ένα άθλημα μακριά από χρήση αναβολικών.

Για την εγγραφή στην Ακαδημία Ιστιοπλοϊας του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1. Έγγραφη αίτηση (το σχετικό έντυπο διατίθεται στα γραφεία του Ν.Ο.Θ.),

2. Υπεύθυνη Δήλωση / συγκατάθεση του κηδεμόνα και ότι το παιδί γνωρίζει κολύμπι (το σχετικό έντυπο διατίθεται στα γραφεία του Ν.Ο.Θ.),

3. Κάρτα Υγείας...

4. Τρεις φωτογραφίες ταυτότητας

5. Προκαταβολή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2310 414521 και 2310 413262

H ακαδημία Optimist και Laser λειτουργεί σε δύο (2) περιόδους

Την Περίοδο Ιουλίου λειτουργούν Ιστιοπλοικά Προπονητικά Τμήματα Ακαδημίας Αρχαρίων Αθλητών με σκάφη τύπου Optimist

Υπεύθυνη ακαδημιών Optimist: Τσαβδαρίδου Άννα (6987114674)

Υπεύθυνoς ακαδημιών Lasaer: Ιωαννίδης Δημήτρης (6947638948)

 Για τις  οικονομικές εισφορές  Δείτε τον κανονισμό Λειτουργιας του Τμήματος....

facebook_like: 
`