Θερμαϊκός Ι & ΙΙ (στην μνήμη Τάκη Πριτσούλη)
Login / Create an Account

Θερμαϊκός Ι & ΙΙ (στην μνήμη Τάκη Πριτσούλη)

video_field: 

SexyBookmarks

Με τους αγώνες Θερμαϊκός Ι & ΙΙ (1/2-10-2011) έκλεισε και το Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας του Ν.Ο.Θ. για το 2011. Οι αγώνες αφιερώθηκαν στην μνήμη του Τάκη Πριστούλη.

Έλαβαν μέρος 16 σκάφη και στις δύο κατηγορίες (9 ORCi και 7 ORC Club).

Στον αγώνα του Σαββάτου τα σκάφη εκκινούσαν από το ύψος του ομίλου, αφήναν το μικρό έμβολο δεξιά, κατέβαιναν στο λιμάνι όπου καβαντζάρηζαν (αριστερά) μια ποντισμένη σημαδούρα στο ύψος του Kitcen Bar, επέστρεφαν στο μικρό έμβολο (αριστερά), πάλι στην σημαδούρα στο Kitchen Bar (αριστερά), πίσω στο μικρό έμβολο (αριστερά) και τερματισμό στο εκκλησάκι του ομίλου (συνολική απόσταση 12,6 ΝΜ).  Με τον αέρα να φυσάει από τον νότο τα σκάφη ανεβοκατέβαιναν όρτσα-πρύμα τα δύο σημεία στροφής.

Πρώτο στην κατηγορία ORCi ήταν το Οξυγόνον, δεύτερο το Αριστοτέλης και τρίτο το GranmaX, ενώ στην κατηγορία ORC Club πρώτο ήταν το Αγία Ειρήνη, δεύτερο το Red Rose και τρίτο το Νόστος.

Δείτε τα αποτελέσματα του Σαββάτου :

Στον αγώνα της Κυριακής τα σκάφη εκκινούσαν από το ύψος του μικρού εμβόλου προς μία ποντισμένη σημαδούρα στην σκάλα των Νέων Επιβατών. Με τον αέρα να φυσάει από ΒΔ διεύθυνση τα σκάφη εκκίνησαν με μπαλόνια πλαγιοδρομία, έστριψαν στην σημαδούρα αφήνοντάς την αριστερά και επέστρεψαν ανοιχτά όρτσα πρός τον μικρό έμβολο. Με τον αέρα να γυρνάει δυτικός όσο πλησίαζαν στο μικρό έμβολο τα επέτρεψε να ξανασηκώσουν τα μπαλόνια τους. Τα σκάφη έπρεπε να αφήσουν το μικρό έμβολο αριστερά και να κατευθυνθούν όρτσα μπρός το φανάρι της Παλιομάνας και από εκεί να κατέβουν πάλι στο Μικρό Εμβολο, να το αφήσουν αριστερά και από εκεί να τερματίσουν στο εκκλησάκι του ομίλου. Τα μεγαλύτερα και γρηγορότερα σκάφη κατάφεραν να τερματίσουν με τον βορεία προτού πέσει τελείως. Ευτυχώς η ασθενική μπουκαδούρα που εμφανίστηκε βοήθησε και τα μικρότερα σκάφη να τερματίσουν.

Πρώτο στην κατηγορία ORCi ήταν το Οξυγόνον, δεύτερο το GranmaX και τρίτο το Αριστοτέλης. Στην κατηγορία ORC Club πρώτο ήταν το Αγία Ειρήνη, δεύτερο το Νόστος και τρίτο το Red Rose.
 

Δείτε τα αποτελέσματα της Κυριακής :

 

'Ετσι μετά από και αυτούς τους αγώνες οι τρείς πρώτοι στις δύο κατηγορίες του Πρωταθλήματος είναι :

ORCI

  1. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
  2. GRANMAX
  3. ΟΞΥΓΟΝΟΝ

ORC Club

  1. ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
  2. RED ROSE
  3. ΝΟΣΤΟΣ

 

Δείτε την κατάταξη του πρωταθλήματος :

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες καθώς και ρεπορτάζ των αγώνων.

Rate This

No votes yet
`