ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

logo ΝΟΘ
Tel: +302310414521

Tel : +302310413262

ακαδημια Ιστιοπλοιασ

Ο ΝΟΘ είναι ένα αθλητικό σωματείο από το 1931 με μεγάλες διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα τριγώνου όπως Πανελλήνια , Βαλκανικά , Πανευρωπαϊκά , Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες. Η πολυετή εμπειρία μας εφαρμόζεται στα προγράμματα εκμάθησης των ακαδημιών ιστιοπλοΐας για παιδιά 6-17 ετών.

Σκοπός των ακαδημιών είναι η γνωριμία με το άθλημα της ιστιοπλοΐας, σε πρακτική και σε θεωρητική εκπαίδευση με σκάφη τύπου OPTIMIST για τις ηλικίες 6-12 ετών , και τύπου Laser & 420 για ηλικίες 13-17 ετών.

Οι ακαδημίες περιλαμβάνουν μια σειρά μαθημάτων από έμπειρους προπονητές, σε μαθήματα των 8 ημερών Σαββατοκύριακα.

Στη συνέχεια οι αθλητές μπορούν να συνεχίσουν σε πιο προχωρημένα τμήματα με στόχο να διδαχθούν περισσότερα για το άθλημα της ιστιοπλοΐας

Για την εκπαίδευση των νέων αθλητών υπεύθυνοι είναι :

‘Εφορος ιστιοπλοΐας : Λεονταρίδης Στέργιος
Συνεργάτης Εφόρου : Γεώργιος Σπονδυλίδης
Υπεύθυνος ακαδημιών : Αθανάσιος Παχούμας
Προπονητές : Μακάριος Νεοκλάρας , Βιολέτα Αντωνοπούλου

Οι προπονητές μας πέρα από τις γνώσεις του αθλήματος και τις διακρίσεις τους ως αθλητές , είναι όλοι γυμναστές των Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα την ιστιοπλοΐα και πλήρως καταρτισμένοι με γνώσεις καθώς και τα απαραίτητα εφόδια προπόνησης, όπως φουσκωτά σκάφη συνοδείας κ.α.

Για την λειτουργία της ακαδημίας εφαρμόζεται η Οδηγία για την Ασφαλή Άσκηση σε Οργανωμένους Αθλητικούς χώρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όλοι οι αθλητές συμπληρώνουν την αίτηση εγγραφής και βγάζουν κάρτα υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310 414521 και 2310 413262.

TA 5 ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ OPTIMIST

Tι είναι η Ιστιοπλοΐα ;

Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα που δεν χρειάζεται υπεραθλητές.
Η σωματική διάπλαση και η φυσική ικανότητα δεν είναι το ζητούμενο για να ξεκινήσει κάποιος την ιστιοπλοΐα. Και αυτό γιατί οι γνώσεις που αποκτούνται σε συνδυασμό με τη συνεχή μάθηση και τη θέληση του αθλούμενου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ιστιοπλόου.

Σκοπός της σχολής είναι η εκμάθηση του Αθλήματος της ιστιοπλοΐας (θεωρία και πράξη) με σκάφη τύπου OPTIMIST και Laser από 6-18 ετών σε μαθητές/τριες. Η Ακαδημία περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από καταξιωμένους πιστοποιημένους προπονητές, πλήρως εξοπλισμένα σκάφη, εκπαιδευτικό υλικό, σωσίβια και συνοδευτικά σκάφη (φουσκωτά).

Τι Μαθαίνει το Παιδί ;

Το παιδί μαθαίνει την βασική ορολογία, το πώς να χειρίζεται το σκάφος (τιμόνι, πανί κλπ.) ενώ όταν μπει σε αγωνιστική ομάδα μπορεί να προβλέψει ακόμα και αλλαγές του καιρού. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων το κάθε παιδί μπαίνει μόνο του σε ένα σκάφος optimist ενώ τα υπόλοιπα είτε παρακολουθούν μέσα από το εκπαιδευτικό σκάφος είτε βρίσκονται επίσης το καθένα στο δικό του σκάφος. Όπως επισημαίνει άλλωστε ο προπονητής πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές σκάφος, που είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μην βυθίζεται. Παράλληλα, σωστικά σκάφη περιπολούν κάθε προπόνηση ενώ τα παιδιά φορούν πάντα σωσίβιο.

Σε Ποιές Ηλικίες Απευθύνεται ;

Είναι ένα από τα λίγα αθλήματα, που όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να συμμετάσχουν, ανεξάρτητα από το φύλο, και τη σωματική διάπλαση.
Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί, είτε αγόρι είτε κορίτσι, είναι μεταξύ 6 και 10,5 ετών !
Το ξεκίνημα ενός ιστιοπλόου στην ηλικία των 6-7 ετών μπορεί να γίνει με τα σκάφη τύπου optimist που έχουν ένα πανί και απευθύνονται μέχρι και την ηλικία των δεκαπέντε ετών. Είναι ασφαλέστατα και έχουν μεγάλες δυνατότητες πλεύσης.
Από εκεί και πέρα ανεβαίνουμε κατηγορία και πάμε στους άλλους τύπους σκαφών.

Θεματολογία Μαθημάτων

Ενδεικτική θεματολογία που θα διδαχθεί:

– Εξοικείωση με τον Όμιλο τις εγκαταστάσεις και τα σκάφη
– Ονοματολογία και αρματωσιά
– Κόμποι και σημαίες
– Απόπλου κατάπλου
– Πλεύσεις: Πλαγιοδρομία , Ορτσα , Πρίμα
– Αλλαγή πορείας: ταξιδεύοντας σε κυκλική πορεία
– Κόμποι