ΧΡΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΩΠΗΛΑΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U23 ΣΤΗ ΣΑΡΑΣΟΤΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. | ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δημιουργία μετάφρασης
Login / Create an Account

ΧΡΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΩΠΗΛΑΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U23 ΣΤΗ ΣΑΡΑΣΟΤΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Εικόνα: 
facebook_like: 

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 στην Σαρασότα των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, οι οποίες το Σάββατο 27 Ιουλίου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ. Το μετάλλιο αυτό ήταν για τις κορυφαίες αθλήτριές μας το τέταρτο χρυσό μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, αφού ήταν πρώτες στο παγκόσμιο εφήβων του 2018, πρώτες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 του 2018 και πρώτες στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων του 2018 στο Μπουένος Άϊρες, έχοντας νικήσει σε όλους τους αγώνες που έχουν πάρει μέρος ως πλήρωμα. Ο προσεχής αγώνας τους είναι το ευρωπαϊκό κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στον τελικό τα δυο κορίτσια πήραν από την αρχή κεφάλι και έμειναν πρώτες ως το τέλος των 2000μ. και τερματίζοντας σε 7.11.67 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ν. Αφρική με 7.16.24 και στη Τρίτη τη Ρωσία με 7.18.35

Η επιτυχία είχε συνέχεια την Κυριακή 28 Ιουλίου. Στο τελικό του διπλού σκιφ των κοριτσιών οι Αννέτα Κυρίδου και η Δήμητρα Τσαμοπούλου ήταν ασταμάτητες , πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία της κούρσας , άντεξαν την αντεπίθεση των αντιπάλων τους και με ένα φοβερό τερματισμό είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν το χρυσό με άνεση τερματίζοντας σε 7.04.20 αφήνοντας στη 2ηθέση την Αυστραλία με 7.07.77 και στην 3ητην Ουγγαρία 7.11.68. Ήταν το πρώτο χρυσό για τα δυο κορίτσια που πέρυσι στο Ευρωπαϊκό της ίδιας κατηγορίας στο Μπρέστ της Λευκορωσίας είχαν κατακτήσει το ασημένιο, ενώ το 2107 στο Παγκόσμιο U23 στη Φιλιππούπολη είχαν κατακτήσει το χάλκινο.

Σπουδαίες διακρίσεις για τους έλληνες αθλητές στους ίδιους αγώνες ήταν το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό του σκιφ αγοριών που κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος και το χάλκινο στην δίκωπο αγοριών με τον Θανάση Παλαιοπάνο και τον Γιάννη Καλανταρίδη.

No votes yet
`