Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 470
Δημιουργία μετάφρασης
Login / Create an Account

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 470

Εικόνα: 
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 470
facebook_like: 

Μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση προστέθηκε στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 Νέων 2009 που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις μας από τις 10 έως τις 18 Ιουλίου. Από τις αρχές Ιουλίου οι νεαροί ιστιοπλόοι άρχισαν να καταφθάνουν και να προετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός. 79 πληρώματα συμμετείχαν συνολικά εκ των οποίων τα 25 ήταν γυναικεία. Αν και η πρώτη μέρα των αγώνων ήταν αποθαρρυντική λόγω πολύ χαμηλής έντασης του ανέμου, στη συνέχεια ο καιρός «έστρωσε» έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι προγραμματισμένες ιστιοδρομίες και να πραγματοποιηθεί ένα θαυμάσιο Medal race μεταξύ των δέκα καλύτερων πληρωμάτων, ανδρών και γυναικών.

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Νέων στους άνδρες αναδείχθηκαν οι Sofian Bouvet και Jeremie Mion (Γαλλία), οι οποίοι από την αρχή δεν άφησαν καμία αμφιβολία στο ποιός είναι ο κυρίαρχος του στίβου. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισαν οι Ferdinand Gerz και Tobias Bolduan (Γερμανία), ενώ στο χαμηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκαν τα ξαδέλφια Luca και Roberto Dubbini (Ιταλία).Tο πλήρωμα του Ομίλου μας Μακάριος Νεοκλάρας και Ορέστης Τσάνγκ τερμάτισε στην έκτη θέση χάνοντας βάσιμες ελπίδες για μια θέση στο βάθρο λόγω δύο άσχημων εμφανίσεων. Και στις γυναίκες το χρυσό πλήρωμα Van Rijnsoever Pacheco και Berta Betanzos (Ισπανία) δεν άφησε ούτε λεπτό τηνκορυφή από τα χέρια του, ενώ οι Gil Gohen και Dana Mamreiv (Ισραήλ) υπεράσπιζαν το αργυρό μετάλλιο με πυγμή απέναντι στην πολυάριθμη γερμανική απειλή. Τελικά, το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι Γερμανίδες Annika Bochmann και Nika Lorenz.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Χριστόδουλος Οικονομίδης.

 ΔΕΞΙΩΣΗ

 

 

No votes yet
`